FRNL
   
 • 55€
 • 1010€
 • 2020€
 • 5050€
 • 100100€
 • 500500€
   

Kerstmis vieren als de oorlog rondsluipt?

De 1 december aan 09:12

Ook U weigert gedurende deze feestdagen te doen alsof er niets aan de hand is? Neem deel aan deze internationale mobilisatie: stuur deze tekst door aan uw kennissen!

 


 

PDF - 377 kB

De oorlog is verklaard. Verklaard door een conglomeraat van financiële belangen die handelen vanuit de City van Londen en Wall Street; een oorlog die alles verwoest: zowel de levens van volkeren als de inhoud van onze economie. De Europese Unie heeft zich medeplichtig gemaakt door de toelating te geven aan de Europese Centrale Bank om de banken bijna onbeperkte bedragen krediet voor te schieten tegen 1 % op twee-drie jaar termijn, krediet waarmee ze winst maken door ze aan een veel hogere prijs aan onze landen door te verlenen.

Deze economische oplichterij leidt de wereld regelrecht naar een militair conflict. Want de bezuinigingen welke gewetenloze “banksters” aan iedereen, behalve henzelf, opleggen, zal niet alleen feilen om alle schulden af te betalen maar ook om een grotere wereldbevolking in stand te houden. Zot geworden kapitaal brengt ons tot zotte oorlog. We zijn al op het punt waar, onder het voorwendsel te verbieden aan anderen waarover zij zelf al beschikken, Amerikaanse, Britse en Franse troepen aan de slag gaan, terwijl de leiders van Israël, zoals Netanyahu en Barak, de mogelijkheid overwegen hun kernwapens te gebruiken tegen Iran.

Toegegeven: meer redelijke leiders – in Israël in het bijzonder de ex-directeuren van de geheime diensten of een politieke stroming zoals die van Ha’aretz, in de Verenigde Staten en in Frankrijk bevoegde militairen – verzetten zich tegen dit militaire avontuur.

Niettemin, zonder verandering van de economische orde, zal de oorlog fataal uitbreken en veel vroeger dan men denkt. De zwarte wolken die de oorlog dragen hangen immers al boven onze hoofden. Nu de grondvesten van hun eigen systeem zijn verwoest door de orkaan dat ze zelf ontketend hebben, richten de krachten van de financiële globalisatie zich, veel verder dan Iran, tegen de landen rond de Stille oceaan (Rusland, China, Korea, India, enz.) waarvan ze de ontwikkeling niet verder kunnen verdragen. Nog erger, is het hun bedoeling de wereldbevolking uit te dunnen en gezien ze de economische en sociale vermogens kapot slaan die precies de bestaanscondities vormen van een groeiende bevolking, komen ze tot de logische conclusie dat men haar aantal dringend moet besnoeien. Onder deze condities, dreigt de kleinste provocatie, in Iran of elders, de vlam aan de lont te zetten.

Kerstmis kan dus alleen waardig gevierd worden door deze “dubbele” oorlog te bestrijden, één die al begonnen is, de andere die dreigt.

Zeven inzetten tegen de oorlog:

1. Glass-Steagall. De geldbronnen van de financiële oligarchie uitdrogen door de scheiding op te leggen tussen gewone deposito- (nuts-) enerzijds en speculatieve zakenbanken anderzijds. Dat betekent een einde stellen aan de reddingsplannen voor alle casino activiteiten van de financiële instellingen en ze eventueel onschadelijk maken via een ordelijke bankroetprocedure.

2. Productief staatskrediet. De fysieke economie, ten dienste van de mens, moet opgebouwd worden door het huidige monetaristisch plundersysteem van de financiële globalisatie te vervangen door een systeem van staatskrediet ten dienste van grootschalige projecten, nuttig voor allen, op Europees en wereldvlak. Voor dit doel, alle Europese wetgevingen die deze projecten verhindert, afschaffen.

3. Een grote bouwwerf. Investeren in menselijke creativiteit, niet in geld- en handelsspelletjes of “groene financiën” maar in de schepping van fysieke en menselijke rijkdom door de verhoging van de energievloed-dichtheid en de productie, zowel per persoon als per oppervlakte-eenheid.

4. Creativiteit. Miljoenen gekwalificeerde en goedbetaalde betrekkingen zijn dringend nodig in het onderwijs, het wetenschappelijk onderzoek et de gezondheidssector. Stop de afslachting van ons sociaal systeem!

5. AVI. Deelnemen aan het Aards Verdediging Initiatief (AVI) voorgesteld door Rusland door een aantal satellieten in de omloopbaan van de Aarde uit te rusten met laserschilden. Het gaat erom de belangrijkste grootmachten samen te brengen rond een dubbele doelstelling: elke vorm van raketaanvallen buiten spel zetten en beter klimaat beheersing mogelijk maken in een context waar, op astronomisch vlak, gezien het feit dat ons zonnestelsel een onstabiele fase bereikt binnen de galactie, we over de middelen moeten beschikken om eventueel te réageren tegen ruimtelichamen (asteroïden en terugkerende ruimteafval).

6. Op die wijze een verbond afsluiten tussen volken, een verbond sterk genoeg om de wurgriem van de oligarchie te breken; een Trans-pacifiek en Euraziatisch verbond dat de macht heeft om het Imperium van de City en Wall Street te doen plooien.

7. Het caesarisme van onze staatshoofden, die ons blind in de chaos en de oorlog van allen tegen allen jagen door zich te onderwerpen aan de oligarchie, afzweren.

De mens is geen schaakstuk, arbeid is geen koopwaar et het leven is geen onderwerping. Onze missie bestaat eruit wat we verschuldigd zijn te betalen: de schuld tegenover het gemene goed et de komende generaties als betaling voor al wat de vorige generaties ons gegeven hebben, en niet de speelschulden van een zelfmoordsysteem.

Tekst gepubliceerd door de Franse presidentiële campagne van Jacques Cheminade (www.cheminade2012.org)

 Naar een vriend(in) sturen  Contact opnemen
 
   
 • 55€
 • 1010€
 • 2020€
 • 5050€
 • 100100€
 • 500500€